• Wijnproeverijen in de bar
  • Leukste ober van Zeeland!
  • Groot online assortiment
  • In 3 dagen in huis
  • Wijnproeverijen in de bar
  • Leukste ober van Zeeland!
  • Groot online assortiment
  • In 3 dagen in huis

Guilhem en Jean Hugues Goisot Chardonnay Côtes d’ Auxerre “ Corps de Garde” Bourgogne Frankrijk 2020

23.50

Delen
Toon in vergelijking

Heldere wijn met strogele reflexen. Kruidige geur, waarin kaneel, rijp fruit, abrikoos. Volle, intense smaak, zeer gevarieerd, gegrilde amandel, boter, mooie zuren, iets hout, complex en loepzuiver, krachtig maar tevens elegant, iets van honing, met een zeer lange afdronk.

Rijke visgerechten, gebakken of gegrild, schaaldieren, salades, kalfsvlees en blank gevogelte, kazen als Epoisse, Mont d’Or of Langres.

Zet in favorieten
Zet in favorieten
Categorie:

Beschrijving

Guilhem en Jean-Hugues Goisot zetten op hun 30 ha grote wijnbedrijf de traditie van hun voorouders voort door het maken van klassieke en karakteristieke wijnen van wijngaarden uit de dorpen Saint-Bris, Irancy en Chablis en combineren dit met het gebruik van moderne apparatuur. Zij streven ernaar het karakter van de druif en de kenmerken van het terroir zo zuiver mogelijk over te brengen in hun wijnen. Hiervoor wordt uitsluitend gist gebruikt uit de wijngaard en kelder, die overigens dateert uit de 11e en 12e eeuw. De vele medailles die zij ontvingen, onder andere in Parijs en Mâcon, bewijzen hun kwaliteiten.

Hun wijnen worden in tientallen toprestaurants in Frankrijk geschonken. Ze zijn verreweg de beste producent van het gebied. Vader Jean-Hugues en zoon Guilhem Goisot zijn gepassioneerde wijnmakers die geloven in de kracht van de natuur. Alle wijnen van Goisot worden volledig biodynamisch gemaakt. De wijngaarden zijn op zuid en zuidwest georiënteerd met een hoge plantdichtheid van 10.000 stokken per ha. Ongelofelijke kwaliteit van ongekende zuiverheid.

De druiven voor deze wijn komen van een 5 tal kleine percelen, in totaal 2,5 ha. De wijnstokken zijn geplant in de jaren 70. De bodem bevat veel kalk, de oogst is handmatig begin oktober. De druiven dienen optimaal rijp te zijn en in gezonde conditie. De langzame vergisting start op 25ºC om alle kenmerken van het terroir te bewaren, daarna wordt de temperatuur omlaag gebracht. Na de malolactische gisting, rijpt de wijn 12 maanden op zijn fijne droesem in pieces van Frans eiken. Nu al op dronk maar kan zeker ook nog 10 jaar de kelder in.

Heldere wijn met strogele reflexen. Kruidige geur, waarin kaneel, rijp fruit, abrikoos. Volle, intense smaak, zeer gevarieerd, gegrilde amandel, boter, mooie zuren, iets hout, complex en loepzuiver, krachtig maar tevens elegant, iets van honing, met een zeer lange afdronk.

Rijke visgerechten, gebakken of gegrild, schaaldieren, salades, kalfsvlees en blank gevogelte, kazen als Epoisse, Mont d’Or of Langres.

Extra informatie

Jaargang

Inhoud

Wijnhuis

Wijnstreek

Druivensoort

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0