Beschrijving
De Azienda Agricola Piersanti is gevestigd in Cupramontana, het kloppend hart van de Verdicchio di Jesi-streek. Ze maken een aantal Verdicchio’s, van verschillende niveau’s.
Het ontstaan van deze wijn is bijzonder. Piersanti gebruikte deze wijn doorgaans als concentraat om de Bachero, een andere wijn van Piersanti, en uitgeroepen tot beste witte wijn onder een tientje door Hamersma, op het gewenste niveau te krijgen. Enkel in jaren wanneer de Bachero van zichzelf al perfect was, hadden ze de geconcentreerde wijn niet nodig en werd deze afzonderlijk gebotteld. Zo ontstond de Terre di Sampaolo Verdicchio. De eerste flessen waren zeer exclusief, maar inmiddels maken ze de wijn ieder jaar. Wel in kleine oplages.
De druiven komen van verschillende locaties van de wijngaarden, met verschillende invloeden van het weer. Ook worden deze druiven zo laat mogelijk geoogst om een intense smaak te realiseren. Afhankelijk van de intensiteit van de druiven wordt er soms veel en soms een klein gedeelte op hout gerijpt.